Een robotstofzuiger; wel of niet doen?

Er zijn weinig mensen die er wél plezier aan beleven; stofzuigen. Het is zo’n klus in het huishouden waarvan je denkt dat je het nét gedaan hebt, en het is alweer nodig om opnieuw met de stofzuiger in de weer te gaan. Nu is het wel weer een bezigheid die voor snel resultaat zorgt, maar het harde geluid en de irritante snoeren maken het toch tot een bezigheid die er in veel gevallen voor zorgt dat we blij zijn wanneer het er weer op zit. Maar daar lijkt met behulp van de technologische ontwikkelingen een oplossing voor gevonden, namelijk de robotstofzuiger. Deze zuigt automatisch je hele huis schoon, terwijl jij lekker op de bank zit of op kantoor aan het werk bent. Maar is dit echt zo mooi zoals het klinkt of zit er ook een keerzijde aan? Lees snel verder.

Hoe werkt een robotstofzuiger?
Een robotstofzuiger werkt op basis van een batterij die in een zogenoemd station wordt opgeladen. Dit zorgt er dus voor dat hij niet met een snoer door het huis rijdt, en er is dan ook geen kans dat je daarover struikelt. In de beginjaren van de robotstofzuiger liet de kwaliteit en zorgvuldigheid nog wel eens wat te wensen over. Maar dat is vandaag de dag wel anders. Door de innovatieve technologie die tegenwoordig gebruikt wordt, wordt er geen hoekje of gaatje meer overgeslagen. De consumentenbond kijkt, zoals met alles, natuurlijk ook scherp mee en ook daar zie je dat ze zeer enthousiast zijn. Zij hebben de robotstofzuigers van vandaag de dag ook goed getest en daaraan is ook te zien dat er hele goede exemplaren op de markt zijn. Welke als beste uit de test kwamen? De Philips robotstofzuigers, deze zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij zaak.shop.

Waar op letten bij een robotstofzuiger?
Wel zijn er een aantal zaken waarvan het aan te raden is om op de letten waar het gaat om een robotstofzuiger. Zo is het belangrijk hoe hard de zuigkracht is, dit maakt nogal verschil voor hoe effectief de stofzuiger is. Daarnaast is de rotatiesnelheid van belang. Een minder snel roterende stofzuiger gaat ervoor zorgen dat de vloer minder goed gereinigd wordt. Ook maakt de ondergrond verschil, de ene robotstofzuiger kun je op alle vloeren gebruiken terwijl de ander vooral harde vloeren goed schoonmaakt. Daarnaast is de grootte van het oppervlakte ook nog van belang, een robotstofzuiger met een grote opslagbak én sterke accu kan logischerwijs een groter huis aan dan een kleinere en minder krachtige robotstofzuiger.

Kortom, een robotstofzuiger -en dan met name de laatste generatie hiervan- kun je zeker met een gerust hart in huis halen. Deze gaat ervoor zorgen dat jouw vloer altijd schoon en netjes is, zonder dat je zelf constant de stofzuiger uit de kast hoeft te halen. De nieuwste generatie is daarnaast ook nog eens zeer stil, dus je kunt gewoon heerlijk een serie bingen zonder dat jij gestoord wordt door de stofzuiger. Hoe fijn is dat?

Geef een reactie