Wat is nappaleer precies?

Leder behoort tot de meest veelzijdige materialen. Leer wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, dit komt doordat het een mooie uitstraling heeft. Daarnaast gaat leer over het algemeen lang mee. Leer is afkomstig van verschillende soorten dierenhuiden. Zo kan het afkomstig zijn van koeien, paarden en varkens. Maar wat is nappaleer nou eigenlijk? Nappaleer is afkomstig uit de plaats Napa, een plaats in de Amerikaanse staat Californië. De leersoort werd uitgevonden door Emanuel Manasse. Het leer is meestal afkomstig van lams of schapenhuid maar kan ook afkomstig zijn van geitenhuid.

Waarvoor wordt nappaleer gebruikt?

Nappaleer van Leatherbox wordt gebruikt voor het maken van verschillende producten. In de meeste gevallen wordt het nappaleer gebruikt voor hoogwaardige producten. Denk hierbij aan luxe meubilair. Ook wordt het nappaleer gebruikt in de kledingindustrie. Zo worden er van deze leersoort producten als handschoenen, tassen en riemen gemaakt. In de meeste gevallen wordt deze leersoort geverfd en heeft het aan beide kanten dezelfde kleur.

De voor- en nadelen van nappaleer

Nappaleer brengt natuurlijk verschillende voor- en nadelen met zich mee. De voordelen van het gebruik van nappaleer zijn meer aanwezig dan de nadelen. Het eerste voordeel dat nappaleer met zich meebrengt is dat het erg goed bestand is tegen beschadigingen. Producten die van nappaleer zijn gemaakt worden dan ook vaak gezien als producten van een hoge kwaliteit. Daarnaast voelt nappaleer zacht en soepel aan. Dit is dan ook de reden dat het dragen van producten gemaakt van nappaleer vaak als comfortabel ervaren wordt. Een ander voordeel van nappaleer is dat het een duurzaam product is. Toch brengt nappaleer ook een nadeel met zich mee, het is namelijk soms te soepel voor je doeleinde en kan wat rek hebben. Dit kun je compenseren door een andere leersoort te kiezen of te werken met anti-rek en verstevigingsmaterialen. Meestal is nappa leer ook chroomgelooid waardoor mensen met een chroomallergie er soms last van hebben als het op de huid wordt gedragen.

Hoe maak je nappaleer schoon?

Het schoonmaken van leer gaat lang niet altijd even makkelijk. Daarnaast zit er ook nog verschil in verschillende leersoorten. Het ene leergoed is goed te wassen zonder dat het beschadigd raakt, terwijl dit bij andere soorten juist het tegenovergestelde is. Echter geldt voor nappa leersoorten dat het zich over het algemeen beter laat reinigen dan andere soorten. Een geschikte manier van reinigen is het gebruik maken van een licht vochtige doek met een leerreiniger. Wanneer jij deze leerproducten hebt kun je ook een leercreme aanschaffen die zorgt voor een beschermende werking van het materiaal. Heb jij je nappaleer producten al aangeschaft?

Geef een reactie